Hornvarefabrikken kaviaarlepeltje van hoorn
OverzichtKaviaarlepeltje van hoorn
Hoorn is een heel fijn materiaal, het voelt soepel en zacht aan, zowel in de hand als in de mond. Bij het eten van kaviaar is het belangrijk dat de eitjes zo goed mogelijk intakt blijven, totdat ze in je mond terecht komen. Hoorn is hiervoor vanwege de mooie glas en rond gepolijste vorm heel geschikt.
Hoorn is een natuurproduct, alle kaviaarlepeltjes hebben een eigen, uniek uiterlijk. De kleur kan varieren van wit-grijs tot zwart-bruin met alles er tussenin. Ik weet van tevoren niet wat voor lepels ik krijg toegestuurd. Ook jij weet van tevoren niet wat voor lepel(s) je zult ontvangen bij een bestelling. Laat je verrassen! (Of kom naar de winkel om ze zelf uit te zoeken!)
Ambacht en traditie
Deze hoornen lepeltjes worden gemaakt in Denemarken. De Hornevarefabrikken bestaal al meet dan 200 jaar en vindt zichtzelf geregeld opnieuw uit, terwijl de traditie van het hoorn bewerken in stand wordt gehouden. Het ambacht van het bewerken van horens staat nog steeds hoog in het vaandel, maar er is óók aandacht voor verniewing. Deze lepeltjes zijn in 2014 ontworpen door Sara Brunn Buch, een van de twee eigenaren van de Hornevarefabrikken. Er is aandacht voor mensen; in de fabriek zijn altijd een aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Tenslotte wordt er streng op toegezien dat de horens die gebruikt worden, restproduct zijn blij vleesverwerking
Alle info over hoornen kaviaarlepeltjes op een rij:
- Kaviaarlepeltje
- Gemaakt van koeienhoorn
- Lengte: ca. 10 cm
- Met het logo van Hornevarefabrikken subtiel op de achterkant van het lepeltje
- Ontwerp: Sara Brunn Buch
Belangrijke tips voor gebruik en onderhoud van de hoornen lepels:
- Maak de lepeltjes schoon onder lauw stromend water, zonder zeep of andere schoonmaakmiddelen.
- Droog de artikelen onmiddellijk af.
- Hoornen voorwerpen nooit in de vaatwasser.
- Laat hoornen voorwerpen nooit langere tijd in water weken. Je kunt de items onderdompelen in koud of lauw water, maar niet meer dan dat.
- Droog de artikelen onmiddellijk af.
- Gebruik nooit heet water.
- Laat de hoornen artikelen niet gedurende langere tijd in vloeistoffen liggen, b.v. jam, salades of dressings - voor de duur van de maaltijd is het prima.
- Laat hoornen voorwerpen niet in direct zonlicht of in de buurt van warmtebronnen liggen.
- Oude hoornen voorwerpen zoals oude eetlepels enz. moeten van tijd tot tijd een dun laagje olie krijgen om te voorkomen dat ze uitdrogen.